کاربردهای ایزوگام
همه ما با کاربردهای ایزوگام و تعریف این عایق رطوبتی به خوبی آشنا هستیم. این عایق برای جلوگیری از نفوذ نم و رطوبت مورد استفاده قرار میگیرد.
امروزه این عایق یکی از پرکاربردترین عایقهایی است که به عنوان آب بند مورد استفاده قرار میگیرد و کاربردهای بسیار متعددی نیز دارد.
تقریباً میتوان گفت یکی از اصلیترین انتخابها برای عایق بندی قسمتهای مختلف ساختمان، ایزوگام است. این عایق رطوبتی که از قیر با درصد خلوص بالا و الیاف تشکیل شده است، میتواند به خوبی جلوی نفوذ رطوبت به مصالح ساختمانی را بگیرد.
این عایق در بخشهای مختلفی از ساختمان کاربرد دارد. نحوه نصب آن نیز ممکن است در بخشهای مختلف اندکی متفاوت باشد. اما بطورکلی، کار ایزوگام یک کار واحد برای جلوگیری از نفوذ نم و رطوبت به داخل ساختمان است. در ادامه این مطلب با کاربردهای مختلف ایزوگام در هر بخش آشنا خواهید شد.
کاربرد ایزوگام در پشت بام
یکی از مهمترین کاربردهای ایزوگام ، استفاده از آن بهعنوان ایزوگام پشت بام است. بیشترین استفاده از این عایق رطوبتی در پشت بامها است.
در فصل زمستان و در هنگام بارش برف و باران، نم و رطوبت میتواند به داخل خانهها نفوذ کند و سبب نم کشیدن و زرد شدن سقف شود.
این موضوع خسارات زیادی را برای ما به دنبال دارد. از همین رو اغلب افراد در ابتدای کار از ایزوگام پشت بام استفاده میکنند تا از این مشکل جلوگیری نمایند.
نصب ایزوگام پشت بام، بسیار مهم است. عدم توانایی در نصب صحیح آن میتواند سبب ایجاد ترک، آسیب، سوراخ و پارگی در آن شود. از همین رو ممکن است ایزوگام نیاز به ترمیم پیدا کند.
برای عملکرد بهتر ایزوگام بر روی این سطح، اغلب کارشناسان برای نصب آن شیب بندی و زیرسازی انجام میدهند.
کاربرد ایزوگام در سرویس بهداشتی
یکی دیگر از کاربردهای ایزوگام ، کاربرد آن بهعنوان ایزوگام سرویس بهداشتی است. سرویس بهداشتی مانند حمام و دسشویی محلی است که همواره با آب در ارتباط است.
از همین رو، نصب ایزوگام در آن بسیار مرسوم است. این عایق رطوبتی به دلیل سهولت در نصب و کثیف کاری کمتری که دارد، جای عایق قیرگونی را در تمام بخشهای ساختمان گرفته است.
اما ایرادی که به استفاده از این عایق در سرویس بهداشتی وارد است، این است که کاشی بر روی این عایق رطوبتی نمیچسبد. برای استفاده از این عایق در سرویس بهداشتی اغلب از یک لایه ملات سیمان بر روی ایزوگام استفاده میشود. این امر سبب میشود تا کاشی بهراحتی بر روی ایزوگام بچسبد.
کاربرد ایزوگام بر روی دیوار
ایزوگام دیوار را میتوان یکی دیگر کاربردهای مختلف ایزوگام دانست. دیواری ک در آن از ایزوگام استفاده میشود، میتواند بخشی از دیوار سرویس بهداشتی باشد یا دیوارهای خارجی ساختمان.
دیوار خارجی یک ساختمان اغلب ارتفاعی بالاتر از 3 متر دارد. از همین رو برای نصب ایزوگام بر روی آن باید از داربست استفاده شود.
به دلیل حالت عمودی دیوار، نصب ایزوگام بر روی آن اندکی با ایزوگام پشت بام متفاوت است. این نوع ایزوگام بهصورت عمودی و از بالا به پایین نصب میشود.
کاربرد ایزوگام در شیروانی و ایرانیت
از کاربردهای ایزوگام میتوان به کاربرد آن به عنوان ایزوگام شیروانی و ایرانیت اشاره کرد. اجرای ایزوگام شیروانی نیز اندکی با اجرای ایزوگام پشت بام متفاوت است.
برای نصب این نوع ایزوگام در ابتدا باید زیرسازی انجام شود تا برآمدگیها و فرورفتگیهای این پشت بام برطرف شود. برای این کار از ملات ماسه و سیمان بهعنوان زیرساز استفاده میشود.
پس از یکدست کردن سطح شیروانی با سیمان، لایهای از قیر روی آنها قرار میگیرد تا ایزوگام بهتر به سطح بچسبد. سپس لایه ایزوگام بر روی سطح آن اجرا خواهد شد.
ایزوگام روف گاردن
روف گاردن ایده جدیدی برای ایجاد فضای سبز در خانهها است. برخی رستورانها و کافهها نیز با ایجاد روف گاردن سعی دارند تا فضای جدیدتری را در اختیار مشتری قرار دهند. اما این موضوع همواره با مشکلاتی روبرو بوده است.
وقتی صحبت از کاشت گل و گیاه و چمن در فضای پشت بام و بالکن میشود، باید عوامل زیادی را برای آن مدنظر قرار داد. یکی از مهمترین آنها عایق بندی کامل فضا برای جلوگیری از نفوذ نم و رطوبت است. برای اجرای ایزوگام روف گاردن نیز نیاز به زیرسازی و متدهای خاصی برای نصب ایزوگام است.
عمدهترین کاربردهای ایزوگام مربوط به موارد فوق هستند. از برخی کاربردهای دیگر آن میتوان به ایزوگام بالکن، ایزوگام آشپزخانه و … اشاره کرد. بطورکلی ایزوگام را میتوان در فضاهای مختلف ساختمان، برای جلوگیری از نفوذ نم و رطوبت به کار برد.
انواع ایزوگام و کاربرد آنها
ایزوگامها را میتوان به انواع مختلفی دسته بندی کرد. انواع ایزوگام از نظر نوع کاربرد با یکدیگر متفاوت هستند. انواع مختلف ایزوگام را میتوان به ایزوگام فویل دار ، ایزوگام بدون روکش یا معمولی و ایزوگام روکش دار تقسیم کرد.
- ایزوگام فویل دار
ایزوگام فویل دار یا ایزوگام با روکش آلومینیومی تفاوت چندانی با ایزوگام معمولی ندارد. اما روکش آلومینیومی که روی آن اضافه شده است، این ایزوگام را برای استفاده در محلهایی مانند پشت بام یا دیوار مناسب میسازد.
اصلیترین ویژگی که این روکش آلومینیومی به این نوع ایزوگام بخشیده است؛ زیبایی ظاهری آن است که این ایزوگام را برای به کار بردن به عنوان ایزوگام پشت بام و ایزوگام دیوار مناسب میسازد.
این نوع ایزوگام به دلیل روکش فویلی که در آن به کار رفته است، نور خورشید را منعکس میکند و میتوان گفت نسبت به ایزوگام معمولی در برابر نور خورشید مقاومتر است.
- ایزوگام بدون روکش
کاربردهای ایزوگام بدون روکش نیز بیشتر در محلهای است که خارج از دید قرار دارند. محلهایی مانند سرویس بهداشتی و پی ساختمان از این قبیل محلها هستند.
- ایزوگام روکش دار
ایزوگام روکش دار دارای طرحهای مختلفی نظیر طرح سنگریزه، سرامیک و … است. این نوع ایزوگام بیشتر در محلهایی مورد استفاده قرار میگیرد که پر رفت و آمدتر هستند و علت آن نیز زیبایی بصری ویژهای است که طرحهای آن به این نوع ایزوگام میبخشد.
نتیجه گیری:
در بخشهای قبل با انواع ایزوگام و کاربردهای ایزوگام آشنا شدیم. این نوع عایق رطوبتی، عایقی ارزان و کاربردی است. از همین رو افراد برای کاربردهای مختلف مایل به استفاده از آن هستند. اما نحوه نصب این عایق نیز بسیار اهمیت دارد.
عمر مفید یک ایزوگام 10 الی 15 سال تخمین زده میشود؛ اما نداشتن مهارت کافی در نصب عمر مفید ایزوگام را به چندسال کاهش میدهد. از همین رو اگر قصد استفاده طولانی مدت از این عایق رطوبتی را دارید، باید در نصب آن دقت کافی داشته باشید.
برای نصب ایزوگام در کرج و تهران میتوانید از خدمات ایزوگام سایوند استفاده نمایید. این مرکز یکی از مراکز باسابقه و باتجربهترین مراکز پخش و نصب ایزوگام در کرج است. کتخصصین این مرکز با نصب ایزوگام بهخوبی آشنا هستند.