قیرگونی چیست ؟
قیرگونی جهت عایق کاری در ساختمان استفاده می شود و برای تثبیت نمودن قیر از گونی استفاده میکنند. الیاف گونی موجب مسلح شدن قیر می شوند و باعث می شوند قیر در محل خود تثبیت گردد. قیرگونی در دو حالت اجرا میگردد.
به صورت یک لایه:
اول یک لایه قیر و بعد یک لایه گونی و مجدد روی آن یک لایه قیر دوباره می ریزند.
به صورت دو لایه:
اول یک لایه قیر و بعد بر روی آن یک لایه گونی و مجددا یک لایه دیگر قیر و بعد روی آن را با یک لایه گونی و در مرحله آخر یک لایه دیگر قیر میریزند.
نکته مهم :ضخامت قیر گونی در حدود ۲تا ۳ سانتیمتر است. آهک و شفته آهکی موجب فاسد شدن قیر می شوند و نباید در مجاورت قیرگونی این ملات قرار گیرد و یا استفاده شود و برای این کار ملات ماسه سیمان مناسبتر است.
یک روش قدیمی ولی همواره موثر جهت عایق کاری بوده و هست که به دلیل ضخامت بالا برای ایزولاسیون سرویسهای بهداشتی مناسب میباشد.
تعریف قیرگونی
نوعی ایزولاسیون و عایق کاری میباشد که از قیر و گونی (چتائی) مواد اصلی جهت عایق کاری مورد استفاده قرار می گیرد.اکنون شرکتهای متعددی اقدام به نصب قیرگونی می نمایند . ایزوگام سایوند شرکتی معتبر در زمینه عایقهای رطوبتی می باشد که با سالها تجربه خدمات ایزولاسیون ایزوگام و قیر گونی در خدمت شماست.
کاربردها دیگر قیرگونی
قیر گونی جهت عایق کاری سرویسهای بهداشتی و آشپزخانهها ، پایه ستونهای فلزی جهت جلوگیری از زنگ زدگی آنها، بر روی كرسیچینی دیوارها و موارد دیگر استفاده می شود
عمر مفید قیرگونی چقدر است
عمر مفید قیر گونی ۱۰ سال می باشد
قیر چیست؟
قیر مادهای چسبنده به رنگ سیاه مایل به قهوهای است که از فراورده های نفتی كه با ترکیب هیدروكربنهای آلی با تركیبات شیمیایی تولید می شود.
گونی چیست؟
گونی منسوجی تاروپودی زبر و ضخیم با بافتی ساده از الیاف كنف چتایی است .تارها ، رشته های نخ می باشند كه در جهت طولی منسوجات بكار می روند و موازی با حاشیه پارچه قرار میگیرند و پودها ، نخهای هستند که عمودی بر تارها بافته می شوند.
قیرگونی چطور اجرا می شود؟
عموما بعد از اجرای تاسیساتی که از کفها و بام و شیببندی و دورچینی بام عبور میکنند ، مرحله ایزولاسیون ساختمان شروع میشود.
برای اجرا باید سطوح کار کاملاً خشک و صاف باشد، به این دلیل باید اجرای کار در هنگام بارندگی انجام نمی شود .
برای قیرگونی پشت بام باید ابتدا شیببندی بام به صورت صحیح انجام گرفته باشد بعد از آن سطح مورد نظر كاملاً خشك شده باشد.
تعداد لایههای قیرگونی با توجه به نوع پوشش محافظ روی آن و همچنین شرایط جوی و دیگر عوامل .
بعد از اتمام ایزولاسیون مرحله تست با آبگیری سطح قیرگونی مدت ۲۴ ساعت صورت میگیرد که در این زمان نباید هیچگونه نشتی دیده شود.
جهت اجرا و نصب به صورت اصولی می بایست افراد متخصص و مجرب در کار مورد استفاده قرار گیرند .
افراد متخصص و مجرب در شرکت ایزوگام سایوند به صورت کاملا اصولی آماده ارائه خدمات برای تمامی پروژه های ساختمانی به شما عزیزان می باشند.
نکات مهم در انجام قیرگونی
۱_ حتما باید قبل از اجرای قیرگونی سطح را با سیمان به صورت کامل پوشانید به نحوی که سیمان ترک نداشته باشد و عایق کاملا به سطح چسبیده و تمام درز ها پوشانده گردد .
۲_ در مرحله بعد بر روی سیمان قیر را با دمای نهایتا ۱۸۰ ریخته بصورتی که تمام قسمت های سیمان شده پوشانده گردد تا بعدا آب و رطوبت به آن نفوذ نداشته و وارد ساختمان نگردد .
۳_سپس با یک گونی درجه ۱ سطح قیر را پوشانیده و به این نکته دقت کنید که گونی در زمان پهن شدن دچار پارگی نگردد .
۴_در این مرحله با ترکیب کردن قیر نرم با قیر سفت لایه ای دیگر قیر بر روی گونی را میپوشانیم، توجه داشته باشید تا در این قسمت گونی پاره نگردد و همچنین قیر بر روی تمام سطح کشیده شود و قسمتی خالی نماند . تا این قسمت تقریبا پشت بام به صورت کامل عایق شده است .
۵_ در مرحله پنجم برای بستن راه نفوذ آب ، قیرگونی را به معکوس انجام می دهیم ، دقت داشته باشید که اگر قیرگونی را برای عایق بندی ساختمان استفاده میکنید ، حتما توان تحمل ساختمان برسی شود تا آیا ساختمان می تواند این وزن را تحمل کند یا نه؟
۶_ در آخرین مرحله دوباره روی گونی را با یک لایه قیر می پوشانیم ، توجه داشته باشید تمامی نکاتی که برای مراحل قبل داشتیم را باید در این مرحله نیز رعایت کنیم تا قیرگونی به صحیح ترین حالت ممکن نصب شود .
۷_ در مرحله آخر باید قیرگونی تست گردد تا آیا به خوبی توان جلوگیری نفوذ آب را دارد و یا اینکه آب از آن نفوذ می کند.
برای تست قیرگونی باید یک روز بعد عمل آب گیری انجام داد و اگر آب از عایق نفوذ کرد ، می بایست دوباره محل نفوذ آب را با یک لایه قیر گونی بپوشانید.
مزایای قیرگونی
به طور طبع استفاده از قیر گونی دارای مزیت های بسیاری می باشد که به صورت زیر می باشد.
- عایق بندی خوب برای جلو گیری از نفوذ رطوبت
- برای فضاهای کوچک یا قسمت هایی که دارای شکستگی های زیاد باشد بسیار مناسب می باشد مانند فضای مثل حمام، آشپزخانه و همینطور در پای ستون ها
- داشتن ضخامت بیشتر به نسبت ایزوگام
معایب قیرگونی
زمانی که از مزایای قیر گونی صحبت می کنیم،بهتر است جهت انتخاب درست در مورد استفاده از قیر گونی ،نگاهی هم به معایب آن داشته باشیم
- به دلیل اینکه از قیر با دمای بسیار بالا استفاده می شود،نصب قیرگونی همواره دارای خطراتی می باشد
- در هنگام نشست های ساختماناحتمال پارگی قیرگونی وجود دارد
- همچنین قیرگونی در اثر گذشت زمان دچار پوسیدگی می شود
- قیر گونی دارای وزنی بالا به نسبت ایزوگام می باشد (از همین رو وزن قیر گونی باید در محاسبات سازه ،احتساب گردد)
- قیر گونی دارای قیمت تمام شده بالا
مشخصات فنی قیر
قير در دمای عادی محيط تقريباً به حالت جامد تا نيمه جامد می باشد و در اثر حرارت بصورت روان تبدیل می شود. قير معمولا به دو دسته تقسيم میگردد.
قیری که از معدن استخراج شود، قير طبيعي و چنانچه در پالايش نفت خام تولید شود، قير ساختگی گفته می شود.
قیر طبیعی از نفت خام حاصل شده به نحوی که بر اثر مجاورت با سطح زمین و قرار داشتن در بستر مناسب محیطی و بعد خشک شدن حاصل گشته است.
همینطور قیر طبیعی امکان دارد در اثر خروج نفت خام به اطراف سطوح زمین و خشکشدن تدریجی و اکسید شدن، حاصل آید.
قیر ساختگی از پالايش نفت خام حاصل می شود و دارای انواع گوناگونی می باشد:
قير جامد، آخرين فراورده ای هست كه از تقطير نفت خام بدست می آید و بر حسب درجات نفوذ مختلف توليد می شود. میزان درجات نفوذ قیرهای تولید شده در ایران بین ۱۰ تا ۳۰۰ هستند.
جهت اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید