مهم ترین نکات در عایق بندی رطوبتی تراس و بالکن
فراهم کردن یک فضای قابل استفاده بر روی سقف های مسطح، می تواند پیشنهادی بسیار جذاب برای بسیاری از انواع ساختمان ها باشد. بالکن ها و تراس ها، برای افرادی که در آپارتمان ها زندگی می کنند، بهترین راه برای دسترسی به فضای بیرونی بدون قرار گرفتن در سطح همکف است. در جایی که بالکن ها بر روی یک فضای قابل سکونت ساخته می شوند، بخشی از پوشش حرارتی ساختمان را تشکیل می دهند و به همین دلیل نیز باید به طور مناسب و استانداردی عایق بندی شوند.
اهمیت عایق بندی تراس و بالکن
به طور معمول کف بالکن ها و تراس های موجود در آپارتمان ها، توسط سنگ، سرامیک و یا کاشی پوشیده شده اند. همچنین کف تمامی بالکن ها قابل شستشو است و به همین دلیل باید از عایق بندی مناسبی برخوردار باشند. زیرا در صورت عدم وجود عایق بندی رطوبتی مناسب در بالکن ها، در هنگام شستشو و یا بارش برف و باران، نم و رطوبت به سطح زیرین و یا به داخل ساختمان نفوذ کرده و می تواند خسارات بسیار جبران ناپذیری را به بار آورد. بنابراین باید تمامی پیمانکاران در هنگام ساخت آپارتمان ها، علاوه بر استفاده از عایق های رطوبتی در بام ها و قسمت های داخلی منازل مانند سرویس های بهداشتی هم حمام ها، تمامی تراس ها و بالکن ها را نیز عایق بندی کرده تا سبب افزایش طول عمر ساختمان شوند.
چگونگی اجرای عایق رطوبتی در تراس
همانطور که گفته شد، وجود عایق های رطوبتی در تراس و بالکن ها جهت جلوگیری از نفوذ نم و رطوبت به داخل بدنه ساختمان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و باید قبل از اتمام ساخت تراس و بالکن، به طور حتم عایق رطوبتی آن را اجرا نمود. از جمله مراحل عایق کاری در تراس و بالکن می توان به مراحل زیر اشاره نمود:
-
زیر سازی
نصب عایق های رطوبتی در زیر پوشش های سرامیکی و یا موزاییکی انجام شده و بنابراین باید قبل از هر کاری در اولین مرحله بستر سازی سطح انجام شود. در ابتدا باید تمامی قطعات ریز و درشت، مواد چسبنده، تمامی برآمدگی ها و فرو رفتگی ها از بین رفته و سطح کاملاً یکدست و یکنواخت جهت اعمال عایق رطوبتی به وجود آید.
-
نصب نوار های ضد آب
مصرف آب و میزان شستشو در بالکن ها و تراس ها بیشتر از پشت بام های منازل است و به همین دلیل جهت جلوگیری از جمع شدگی آب در گوشه های تراس و بالکن، باید نوار های ضد آب بر روی مرز میانی کف و دیوار استفاده نمود. این نوار های ضد آب بسیار انعطاف پذیر هستند و علاوه بر و افزایش مقاومت تراس در برابر آب، می توانند تا سال ها ویژگی ارتجاعی خود را از دست ندهند.
-
اجرای عایق رطوبتی
یکی از بهترین عایق های رطوبتی که برای آب بندی انواع سازه ها به ویژه پشت بام ها استفاده می شود، ایزوگام ها هستند. ایزوگام ها مقاومت بسیار بالایی در برابر نفوذ نم و رطوبت داشته و همچنین در برابر نور مستقیم خورشید دچار تغییر حالت نشده و بسیار با دوام و مستحکم هستند. جهت آب بندی بالکن ها و تراس ها نیز، استفاده از ایزوگام گزینه بسیار مناسبی است و اجرای آن ها توسط تکنسین ها و نصابان حرفه ای در این زمینه انجام می شود.
اینجا بخوانید: چرا ایزوگام بهترین عایق رطوبتی است؟
-
اجرای لایه آخر
پس از نصب ایزوگام بر سطح بستر بالکن ها، لایه موزاییک و یا سرامیک بر روی آن اجرا می شود. برای افزایش دوام سطح بستر بالکن ها در برابر آب و همچنین فشار های وارد بر آن، بهتر است که لایه محافظتی به عنوان لایه آخر بر روی آن اجرا شده تا بر در برابر آسیب ها و صدمات بیرونی مقاوم باشد.
نکات مهم عایق بندی در بالکن و تراس
از جمله نکات مهمی که در عایق بندی بالکن و تراس باید رعایت شوند می توان به نکات زیر اشاره کرد:
- یکی از نکات مهم در رابطه با عایق بندی سطح بالکن ها و تراس، استفاده از مواد اولیه با کیفیت و مرغوب است. زیرا استفاده از مواد بی کیفیت، دوام و ماندگاری مناسبی نداشته و به سرعت در برابر شرایط بد آب و هوایی و همچنین آسیب هایی در اثر فشار، به راحتی شکل اولیه خود را از دست داده و دچار ایرادات و مشکلات خواهد شد. بنابراین بهتر است از عایق های رطوبتی مانند ایزوگام در کیفیت و مرغوبیت بسیار بالا جهت عایق بندی بالکن و تراس خود استفاده نمایید.
- دومین نکته برای نصب عایق های رطوبتی در بالکن ها، اجرای آن ها توسط تکنسین ها و نصابان متخصص و حرفه ای در این زمینه است. زیرا عایق بندی تراس ها نیز مانند سایر سازه ها نیازمند اصول و رعایت استاندارد هایی است که در صورت عدم رعایت آن ها، عایق بندی به درستی انجام نشده و ممکن است پس از مدتی سبب نفوذ رطوبت به داخل سازه شود. تکنسین های مشغول به کار در این زمینه، تمامی آموزش های لازم در رابطه با نصب عایق های رطوبتی بر روی سازه های گوناگون را پشت سر گذاشته و با تمامی استاندارد های لازم جهت نصب و اجرای آن ها آشنایی دارند.
- سومین نکته در عایق بندی بالکن، اجرای عایق بندی بر اساس مراحل و تعیین شده است. اگر هر یک از این مراحل در اجرای عایق های رطوبتی رعایت نشود، در کار نهایی اختلال ایجاد کرده و سبب عایق بندی کامل بالکن نخواهد شد.
- یکی دیگر از نکات مهم، توجه تکنسین ها و نصابان به ارتفاع آستر زیر بستر بوده و همچنین باید مانند نصب عایق های رطوبتی در پشت بام ها، ایزوگام را در بالکن ها علاوه بر سطح، تا ۱۰ سانتی متر بر روی لبه های دیوار نیز کشیده و سبب مقاوم سازی بیشتر بالکن ها در برابر آسیب ها شوند.
- علاوه بر لبه های دیوار ها، تمامی نقاط دیگر بالکن که به در نزدیک هستند نیز باید عایق بندی شده و مقاومت آن را افزایش داد.
مزایای استفاده از عایق رطوبتی در بالکن و تراس ها
از جمله مزایای عایق بندی سطح بستر بالکن و تراس می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- افزایش مقاومت کف بالکن در برابر نور خورشید، نفوذ نم و رطوبت و یون کلر
- افزایش مقاومت سطح بالکن در برابر تمامی مواد شیمیایی و همچنین شوینده های خانگی
- عدم جذب گرد و خاک و آلودگی بر روی خود
- امکان شستشوی مکرر بالکن و تراس
- عدم نفوذ رطوبت در داخل آن
- افزایش دوام، ماندگاری و طول عمر و همچنین مقاوم در برابر آسیب ها
قیمت عایق های رطوبتی
عوامل بسیار زیادی در تعیین قیمت عایق های رطوبتی مانند ایزوگام تأثیر گذار هستند که از جمله این عوامل می توان به این نوع ایزوگام، کاربرد آن، متراژ مورد نیاز، شرکت سازنده و غیره اشاره نمود.
در پایان
عزیزانی که قصد اطلاع از قیمت نصب ایزوگام در کرج را دارند، می توانند با شرکت سایوند تماس گرفته و اطلاعات لازم را دریافت نمایند. شرکت سایوند ، ارائه دهنده و عرضه کننده انواع ایزوگام ها و عایق های رطوبتی با کیفیت در قیمت مناسب بوده و علاوه بر فروش آن ها، خدمات نصب و اجرای آن ها را نیز به مشتریان خود عرضه می کند.