ایزولاسیون و چگونگی انجام آن
ایزولاسیون رطوبتی به معنای پوشاندن سطح هایی چون کف، دیوار، بام و غیره توسط یک یا چند لایه عایق است که هدف آن جلوگیری از ورود نم و رطوبت به داخل سازه است. حتما تابهحال نام عایقهای رطوبتی به گوشتان خورده و در رابطه با عملکرد و وظیفه آنها چیزهایی را شنیدهاید. به طور کلی به لایهای که بر روی سطح سازه قرار گرفته و از آن در برابر رطوبت و آب محافظت میکند، ایزولاسیون رطوبتی میگویند.
هرچه کیفیت و مقبولیت لایههای ایزولاسیون بالاتر باشد، از خسارتهای ناشی از نفوذ رطوبت به داخل ساختمان جلوگیری کرده و سبب ایجاد آرامش در سازه میشود. در زمانهای گذشته از روشها و مصالح گوناگونی جهت ایزولاسیون دیوارها و پشتبامها استفاده میشد که یکی از این روشها ملات کاهگل بوده است. اما در دنیای امروزی با تولید قیر و به کار بردن این ماده در عایقکاری و ایزوگام، ایزولاسیون سازه پیشرفت چشمگیری داشته و از روش های متعددی در لایهبندی سطح سازه استفاده میشود.
انواع ایزولاسیون رطوبتی
به طور کلی ایزولاسیون های رطوبتی براساس مواد سازنده خود، به ۴ نوع تقسیمبندی میشوند.
- عایقهای پلیمری
- عایقهای قیری
- ایزولاسیون پایه سیمانی
- عایقهای رطوبتی نانو
- عایقهای پلیمری
ماده اصلی و چسباننده عایقهای پلیمری، کو پلیمرها و پلیمر هستند که پایه آنها آب یا حلال است. همچنین هر یک از آنها نیز خود به انواع مختلفی تقسیمبندی میشوند.
-
عایقهای قیری
این نوع از عایقهای رطوبتی مانند قیرگونی، پایه و اساس تشکیل دهنده آنها قیر بوده و ماده اصلی چسبانده شده آنها به سطح نیز قیر میباشد.
-
ایزولاسیون پایه سیمانی
ایزولاسیون های پایه سیمانی نوعی عایقبندی پلیمری هستند و دلیل آنهم این است که از مواد پلیمری در آن استفاده شده و این امر سبب افزایش چسبندگی و انعطاف پذیری ملات نیز محسوب میشود.
-
عایق های رطوبتی نانو
در ساخت عایقهای رطوبتی نانو، از ذرات نانو استفاده شده و به به کار بردن آنها جهت عایقبندی، سبب بهبود عایقکاری و آببندی، ضد باکتری بودن، آب گریز کردن سطح سازه و غیره میشود. این لایه همچنین به دوام و استحکام سطح میافزاید.
بسیاری از مردم عایقهای رطوبتی که متفاوت با عایق رطوبتی معمول هستند را عایقهای نانو دانسته و آنها را خریداری مینمایند. درصورتیکه عایقهای رطوبتی نانو تفاوتهای بسیاری با عایقهای معمولی داشته و از مواد ریز نانو تشکیل شدهاند.
عایق های رطوبتی براساس ساختار
عایقهای رطوبتی براساس ساختار به ۲ دسته ایزولاسیون درجا و ایزولاسیون پیشساخته تقسیمبندی میشوند.
-
ایزولاسیون درجا
در این نوع از ایزولاسیون ها، فیلم و غشاء عایقها در محل پروژه ساخته میشود که قیرگونی یکی از انواع این نوع از ایزولاسیون ها به شمار میرود.
-
ایزولاسیون پیش ساخته
این نوع از عایقها به اینگونه هستند که لایههای آنها به صورت رول در کارخانه ها تولید شده و پس از بردن به محل، روی سطح سازه چسبانده میشوند. ایزوگام های پیشساخته نمونهای از این ایزولاسیون ها هستند.
ایزولاسیون براساس اجرا
ایزولاسیون های رطوبتی براساس نوع و روش اجرا به ۲ دسته ایزولاسیون سرد اجرا و ایزولاسیون گرم اجرا تقسیمبندی میشوند.
-
ایزولاسیون سرد اجرا
در این نوع از ایزولاسیون کاری، کافی است که مواد پودری با مایع آن ترکیب شده و سپس آنها را با استفاده از تجهیزات و ابزارهایی چون غلطک رنگرزی و قلمو اجرا میکنند.
-
ایزولاسیون گرم اجرا
این نوع از ایزولاسیون ها مانند عایقهای رطوبتی قیرگونی و ایزوگام، جهت چسبانده شدن به سطح به حرارت بالا نیاز خواهند داشت.
از جمله کاربردهای ایزولاسیون های رطوبتی به جز ساختمانها، میتوان به استفاده از آنها جهت عایقکاری مکانهایی چون کانالهای آب، مخازن نگهداری آب، استخرهای کشاورزی و تفریحی، سرویسهای بهداشتی و حمامها و لولههای انتقال گاز و مایعات اشاره کرد.
نکات مهم قبل از اجرای ایزولاسیون ها
در ابتدا قبل از اجرای ایزولاسیون، مطمئن شوید که سطح سازه عاری از هرگونه رطوبت، گرد و خاک و چربی باشد
درهنگام بتن ریزی، میتوانید مواد عایق رطوبتی را با بتن مخلوط کرده تا بتن در برابر رطوبت و آب کاملاً مقاوم و نفوذناپذیر شود.
اگر پشتبام تان جزء بامهای سبز بوده و دارای باغچه است، باید کف باغچه را توسط ورقهای مسی و یا گالوانیزه همراه با ۲ لایه عایق رطوبتی و شیب کافی پوشش دهید
حتما انجام و اجرای عایقهای رطوبتی را در فصول خشک سال مانند فصل تابستان انجام دهید
از نقطه ضعفهای عایقهای رطوبتی میتوان به کنج های ۹۰ درجه آن اشاره کرد که این محلها باید توسط ملات پر شوند
در آخرین مرحله پس از اجرای کامل ایزولاسیون، سطح بام را آزمایش میکنند. به این صورت که به مدت ۲۴ ساعت سطح آن را آب ریخته تا از عدم نشتی اطمینان حاصل کنند
مراحل انجام و اجرای ایزولاسیون قیری
جهت اجرای ایزولاسیون قیری ابتدا سطح بام را از هر گونه گرد و خاک تمیز کرده و به قیر حرارت میدهند. پس از حرارت دادن قیر آن را بر روی سطح بام پخش کرده و سپس گونیهای درجه یک و سالم را از پایین به بالا بر روی آن میچسبانند.
نصب این گونی ها از بالا به سمت ناودانها هدایت شده و لایه گونی دوم خلاف جهت و آغشته شده به قیر بر روی لایه اولیه چسبانده میشود. سپس در مرحله آخر تمامی بندهای گونی و درز ها بهطور کامل کنترلشده و سپس آسفالت ریزی و یا موزاییک بر روی آن انجام و کار ایزولاسیون به اتمام میرسد.
-
ایزولاسیون ورق
این نوع از ایزولاسیون ها، ورقهای لاستیکی به شکلهای لولهای و یا اصطلاحاً رول در بازار موجود میباشند. پس از بررسی کلی و کنترل و همچنین ریسمان کشی لوله، ایزولاسیون را از یک سمت شروع به چسباندن میکنند. سپس توسط چراغ حرارت دهنده درزها به یکدیگر جوش دادهشده و با خمیر روی بام را لکه گیری میکنند تا امکان آزمایش جهت نفوذ ناپذیری بام امکانپذیر شود.
-
ایزولاسیون نانو
در این نوع از ایزولاسیون از عایقهای رطوبتی نانو و چسب آببندی جهت عایقکاری استفاده و سبب افزایش عمر مفید سازه، استحکام و دوام آن میشود. عایقهای رطوبتی نانو چسبندگی بسیار مناسبی با انواع سطوح ساختمانی و عایقهای اجراشده داشته و بهطور کاملاً یکدست، یکپارچه و بدون درز اجرا میشوند. این عایقهای رطوبتی نانو به دلیل وجود ویژگیهایی چون مقاومت در برابر عوامل جوی، اشعه یووی و عدم نشت رطوبت سبب افزایش دوام و طول عمر سازه میشوند.
قیمت عایق رطوبتی ایزوگام
قیمت نصب ایزوگام با توجه به متراژ محل نصب، نوع ایزوگام و همچنین هزینه حملونقل و نصب و شرایط محل محاسبه شده و نمیتوان هزینه مشخصی را برای خرید و نصب آنها در نظر گرفت.
شرکت ایزوگام سایوند یکی از بزرگترین و معتبرترین شرکتهای تولیدی، نصب و اجرای انواع عایقهای رطوبتی بهخصوص ایزوگام بوده و دارای سالها سابقه حرفهای در این زمینه است. این شرکت خدمات خود را علاوهبر استان هایی چون تهران و البرز، در قم نیز خدمات را به مشتریان خود ارائه داده و دارای نصابان و تکنسینهای بسیار ماهر و آموزشدیده است. شما میتوانید برای مشاهده قیمت انواع ایزوگام براساس هر متر مربع و دریافت مشاوره جهت خرید آنها، با ما تماس گرفته و با کارشناسان سایوند در ارتباط باشید.